Siirry suoraan sisältöön

Iskuryhmien tekemät saavutettavuusiskut

Tällä sivulla kerrotaan, mihin verkkosivuille, itsepalvelulaitteisiin ja sovelluksiin saavutettavuuden iskuryhmät ovat halunneet muutosta ja miten organisaatiot ovat suhtautuneet saavutettavuusiskuihin.

Vallilan iskuryhmäläiset tapaamassa HSL:n sovelluskehittäjiä.

Erilaiset ryhmät ympäri Suomea ovat jo vaikuttaneet verkkopalveluiden helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen. Saavutettavuusiskuja on toteutettu sekä verkkosivuille, että itsepalvelulaitteisiin ja -automaatteihin. Ryhmät ovat kokoontunet kasvotusten ja etäyhteyksien avulla.  

Vaikuttaminen on tuntunut merkittävältä  

Iskuryhmä on kannustanut osallistujia kokeilemaan uusia digitaalisia laitteita ja palveluita. Ryhmään osallistujat ovat kohdanneet sähköisten palveluiden kehittäjiä ja saaneet kokemuksia aidosta vaikuttamisesta itselle tärkeisiin palveluihin.

”Olen onnellinen, että sain olla mukana ja sain vaikuttaa asioihin.” -iskuryhmäläisen palaute

”Iskuryhmässä opin paljon palautteen antamisesta.” – iskuryhmäläisen palaute

”Kaikki hyötyvät, organisaatiot saavat palautetta ja me saamme antaa palautetta. ” -iskuryhmäläisen palaute

Iskuryhmien antamaa palautetta arvostetaan 

Lähes kaikki saavutettavuuden iskuryhmät ovat saaneet vastauksen iskun kohteelta. Organisaatiot ovat kiitollisia palautteesta ja osa iskun kohteiksi päätyneistä organisaatioista on hakeutunut kognitiivisen saavutettavuuden arviointiin, sekä sitoutuneet edistämään helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä verkkopalveluiden kehittämisessä.  

”Kiitos teille vielä ajatusten herättelystä kirjaston päädyssä sekä mainiosta ”uteliaanrennosta” otteesta vierailujen ja laitteiden tutkailun suhteen. Se on tismalleen oikea kehittämisasenne :)” -Helsingin kaupungin kirjaston palaute

”Kiitos teidän käynnistänne. Oli valaisevaa kuulla palautetta iskuryhmältä. Vierailunne herätti suurta kiinnostusta HSL:ssä.” -HSL:n palaute iskuryhmälle

Iskuryhmien vaikutus tiedon levittämisessä sekä palveluiden helppokäyttöisyyden ja ymmärrettävyyden parantamisessa on ollut merkittävä. 

Lisätietoja

Lue uutisia iskuryhmien iskuista

Takaisin ylös