Siirry suoraan sisältöön

Hyvinkään Sankareiden iskuryhmä teki kaksi saavutettavuusiskua

  • Iskuryhmät
  • Julkaistu: 22.11.2022
Kuusi ihmistä metsämaiseman edessä peukalot ylhäällä.

Hyvinkään Sankareiden Me Itse -ryhmä iski Onnensillan tilavarauskalenteriin ja Hyvinkään Kehitysvammaisten Tuki ry:n uudistetuille nettisivuille. Me Itse ry on valtakunnallinen kehitysvammaisten ihmisten oikeuksia ajava järjestö. Hyvinkään Sankareiden iskuryhmään osallistui kuusi jäsentä sekä ryhmää tukeva taustatukihenkilö. Ryhmä kävi vuoropuhelua molempien organisaatioiden kanssa ja molemmat tahot tekivät iskuryhmän toivomia muutoksia verkkopalveluun.

Saavutettavuusisku ryhmälle tärkeään kohteeseen

Onnensilta on avoin kohtaamispaikka Hyvinkään seudun erilaisille järjestötoimijoille. Myös Hyvinkään Sankareiden Me Itse -ryhmä kokoontuu Onnensillan tiloissa. Ryhmät, jotka käyttävät Onnensillan tiloja varaavat järjestelmän kautta itse tilan käyttöön. Tätä varten Onnensillan sivuilla on tilavarauskalenteri. Hyvinkään Sankareiden iskuryhmä koki, että varauskalenteria on vaikea käyttää. Ryhmä antoi siitä palautetta Onnensillalle.

Onnensillan varauskalenteri selkeämmäksi

Tilavarauskalenteri on sivustolle upotettu Outlook-kalenteri ja sen toimintaan Onnensilta ei voi vaikuttaa. Sen sijaan Onnensilta voi vaikuttaa varauskalenterin käyttöohjeisiin ja varauksen yhteydessä täytettävään lomakkeeseen. Näihin Onnensilta teki muutoksia.

Iskuryhmä koki vaikeaksi varaussivulla olleen ohjekuvan, joka näytti linkiltä. Kuva on tarkoitettu auttamaan käyttäjä, mutta kuvassa ollut asia jäi käyttäjältä huomaamatta, koska huomio meni siihen, ettei se toimi kuten käyttäjä olettaa. Tämän kuvan Onnensilta siirsi toiseen paikkaan, niin että se ei häiritse kalenterin käyttöä.

Onnensilta myös muokkasi tilavarauksen yhteydessä olevaa lomaketta selkeämmäksi. Se myös lisäsi tiedon siitä, milloin Onnensillan työntekijään voi olla yhteydessä, jos tarvitsee apua tilanvarauksen tekemisessä. Tämä on hyvin tärkeä osa saavutettavuutta: mahdollisuus saada tukea palvelun käyttöön.

Linkit selkeämmiksi ja valikon otsikot kuvaavammiksi

Hyvinkään iskuryhmä iski Onnensillan sivujen lisäksi myös Hyvinkään Kehitysvammaisten Tuki ry:n uudistetuille sivuille. Sivuilla on tärkeää tietoa muun muassa tukiyhdistyksen toiminnasta sekä muiden tahojen järjestämästä toiminnasta.

Iskuryhmä toivoi sivustolle esimerkiksi selkeämpiä linkkejä sekä valikkoon kuvaavampia otsikoita. Sivuston valikossa oli ajankohtaista ja uutiset, mutta ei otsikkoa, josta osaisi etsiä erilaista yhdistyksen järjestämään toimintaa. Nyt valikossa on otsikko toiminta, josta käyttäjä löytää helposti tietoa erilaisesta toiminnasta.

On myös tärkeää, että yhteystiedot löytyvät helposti ja tukiyhdistys lisäsi myös ne valikkoon. Tieto yhdistykseen liittymisestä oli myös hieman hankalasti esitetty ja sitä on nyt selkeytetty.

Iskuryhmä myönsi Selkeästi meille -tunnukset

Iskuryhmä ja Selkeästi meille -hanke myönsi molemmille nettisivuille Selkeästi meille -tunnuksen. Se myönnetään organisaatioille, jotka tekevät yhteistyötä iskuryhmän kanssa ja haluavat edistää jatkossakin palvelunsa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä eli kognitiivista saavutettavuutta.

Hyvinkään Sankarit olivat tyytyväisiä muutoksiin ja mainitsivat, että yhteistyöllä saa paljon aikaa. Molempien organisaatioiden kanssa käytiin myös vuoropuhelua iskuryhmän toivomista muutoksista.

Palautteen antaminen kannattaa

Hyvinkään iskuryhmässä oltiin positiivisesti yllättyneitä siitä, että nettisivulle tuli muutoksia näinkin nopeasti. Onnensillassa ja Hyvinkään Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä oltiin tyytyväisiä iskuryhmän antamaan palautteeseen ja he haluavat muokata palveluaan helpommaksi käyttää ja ymmärtää. On todella tärkeää antaa palautetta, jos huomaa nettisivuilla jotain vaikeaa. Mahtavaa vaikuttamista Hyvinkään Sankarit!

Lue myös nämä

Takaisin ylös