Siirry suoraan sisältöön

Tekijänoikeus ja materiaalien käyttö

Selkeästi meille -hankkeen sivuilla olevat materiaalit ovat julkaistu Creative Commons -lisenssillä. Lisenssin avulla annamme oikeuden käyttää tuottamiamme materiaaleja rajatuin oikeuksin. Materiaalia saa hyödyntää epäkaupalliseen tarkoitukseen, kun mainitsee lähteen: selkeästimeille.fi. Tältä sivulta löydät tarkempia tietoja siitä, mitä lisenssi tarkoittaa.

Selkeästimeille.fi -sivusto ja kaikki sivuilla oleva teksti ja kuvat ovat Selkeästi meille -hankkeen tuottamia, ellei toisin ole mainittu. Sivuilla oleva materiaali on lisensoitu Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 -lisenssillä.

Haluamme, että materiaalejamme voi hyödyntää helposti kognitiivisen saavutettavuuden edistämiseksi. Tämän takia käytämme Creative Commons -lisenssiä, jonka tarkoitus on selventää, miten materiaalejamme käytetään. Lisenssin tarkoitus on siis helpottaa materiaalien käyttämistä, ei kieltää käyttöä. Materiaaleja saa hyödyntää epäkaupalliseen tarkoitukseen, kun mainitsee lähteen: selkeästimeille.fi.

Lähtökohtaisesti toivomme, että materiaaleja käytetään mahdollisimman helposti luettavina. Tämä tarkoittaa, että kuvissa oleva teksti pysyy riittävän suurena, sekä kuvien käytössä huomioidaan riittävä kontrasti ja selkeys taustan kanssa. Mikäli olet epävarma siitä, miten materiaaleja voi hyödyntää, voit olla yhteydessä hankkeen työntekijöihin.

Selkeästi meille -hankkeen sivuilla käytetyn CC BY-NC-SA 4.0 -lisenssin tunnistaa tästä symbolista. Symboli löytyy verkkosivun alatunnisteesta, jossa se toimii linkkinä Creative Commons -verkkopalveluun.

Mitä Selkeästi meille -hankkeen käyttämä lisenssi tarkoittaa?

Selkeästi meille -hankkeen materiaalit ovat saatavilla CC BY-NC-SA 4.0 -lisenssillä. Lisenssi koostuu neljästä osasta, sekä versionumerosta:

  • CC = Creative Commons, eli lisenssin nimi. Creative Commons on yleisesti käytetty ja kansainvälisesti tunnistettu lisenssi. CC-lisenssi on helppo ja selkeä tapa kertoa, miten materiaaleja saa käyttää.
  • BY = Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista By Attrition, eli nimi mainittava. Se tarkoittaa sitä, että selkeästimeille.fi -sivustolla olevaa materiaalia saa kopioida, välittää, levittää ja esittää vain, jos mainitset alkuperäisen tekijän nimen. Voit käyttää hankkeen nimeä Selkeästi meille. Lisäksi toivomme, että linkität verkkosivuillemme selkeästimeille.fi
  • NC = Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista Non Commercial, eli ei kaupallinen. Se tarkoittaa sitä, että selkeästimeille.fi -sivustolla olevaa materiaalia saa levittää vain ei kaupallisessa tarkoituksessa. Jos olet epävarma siitä, lasketaanko käyttötarkoituksesi kaupalliseksi, ole yhteydessä Selkeästi meille -hankkeen työntekijöihin.
  • SA = Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista Share Alike, eli jaa samoin. Tämä tarkoittaa sitä, että selkeästimeille.fi-sivustolla olevaa materiaalia tai siitä tehtyjä muokattuja teoksia saa jakaa vain samoilla ehdoilla kuin, millä alkuperäinen on julkaistu.
  • 4.0 = Lisenssin versionumero.

Lisää tietoa Creative Commons -lisensseistä

Voit lukea lisää hankkeen käyttämästä CC NY-NC-SA 4.0 -lisenssistä osoitteessa: http://www.creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.fi (linkki aukeaa uuteen välilehteen ja vie pois selkeästimeille.fi -sivustolta)

Creative Commons -organisaation verkkosivuihin voit tutustua osoitteessa: https://creativecommons.fi/  (Linkki aukeaa uuteen välilehteen ja vie pois selkeästimeille.fi -sivustolta)

En löytänyt sivulta etsimääni materiaalia

Kaikkea Selkeästi meille -hankkeen tuottamaa materiaalia ei löydy verkkosivulta. Esimerkiksi videoissamme saatetaan käyttää kuvia, joita ei löydy verkkosivuiltamme. Lisäksi joudumme pienentämään kuvien laatua sekä lisäämään ne tietyissä tiedostomuodoissa, jotta sivut latautuvat nopeasti.

Jos et löytänyt etsimääsi materiaalia, haluat materiaalin toisessa tiedostomuodossa tai haluat vinkkejä siihen, miten huomioidaan materiaalin luettavuus, ole yhteydessä hankkeen työntekijöihin.

Yhteystiedot

Takaisin ylös