Siirry suoraan sisältöön

Lisää saavutettavuudesta

Tälle sivulle on koottu linkkejä saavutettavuudesta.

Saavutettavasti.fi on Celian tuottama ohjesivusto. Celia on saavutettavan julkaisemisen ja kirjallisuuden asiantuntijakeskus, joka toimii opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauksessa.
Pääset Saavutettavasti.fi – Ohjeita ja vinkkejä saavutettavuuteen -sivustolle tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kehitysvammaliiton Papunetin saavutettavuussivuilta löytyy runsaasti tietoa saavutettavuudesta.
Pääset Papunetin saavutettavuussivuille tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Aluehallintovirasto on saavutettavuusvaatimusten toteutumista valvova viranomainen Suomessa.
Pääset Saavutettavuusvaatimukset.fi – Digi kuuluu kaikille -sivustolle tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Saavutettavan kielen työkalupakin avulla voit edistää digitaalisten palvelujen saavutettavuutta selkeän ja saavutettavan kielen näkökulmasta. Löydät käytännönläheisiä ohjeita, malleja ja vinkkejä siihen, miten kielellistä saavutettavuustyötä voi edistää, miten työtä voi koordinoida ja miten saavutettavan kielen tavoitteet saadaan toteutumaan.
Pääset Saavutettavan kielen työkalupakki -sivustolle tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

eOppivan Saavutettavuus ja digipalvelun vaatimukset verkkokurssilla opit, mitä saavutettavuus tarkoittaa ja miten laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta eli digipalvelulaki velvoittaa eri viranomaisia ja muita toimijoita huomioimaan saavutettavuuden digitaalisissa palveluissaan.
Pääset kurssille tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Opettele tekemään saavutettavia asiakirjoja eOppivan Saavutettavat asiakirjat verkossa -koulutuksessa.
Pääset koulutukseen pääset linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

eOppivan Selkokieli tutuksi -koulutus tarjoaa tietopaketin, jonka avulla opit erottamaan selkokielen selkeästä yleiskielestä ja tunnistamaan tilanteet, joissa selkokieltä kannattaa käyttää. Jokaisessa osiossa on myös pieniä harjoituksia ja konkreettisia esimerkkejä selkokielestä.
Pääset Selkokieli tutuksi -koulutukseen tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Helsingin kaupungin saavutettavuusmalli on Helsingin kaupungin kehittämä kokoelma menetelmiä ja ohjeita, joiden avulla pyritään tuottamaan saavutettavia, helppokäyttöisiä ja sitä kautta tehokkaita palveluja.
Pääset tutustumaan saavutettavuusmalliin tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Autismiliiton esteettömyysohjelma -sivulla on tietoa siitä, mitä taroittavat esteettömyys ja saavutettavuus. Mitä esteettömyys tarkoittaa erityiesti autisminkirjon henkilön näkökulmasta. Miten arjen haasteita voi poistaa? Pääset tutustumaan esteettömyysohjelmaan tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Takaisin ylös