Siirry suoraan sisältöön

Helsingin iskuryhmä iski kirjaston sivuille

  • Iskuryhmät
  • Julkaistu: 29.11.2020
Viisi ihmistä skoolaa hyvin onnistuneelle iskulle.

Helsingin Me Itse -ryhmän saavutettavuuden iskuryhmä toimi syksyllä 2020. Ryhmässä oli aktiivisesti mukana viisi henkilöä. Iskuryhmä kokoontui seitsemän kertaa Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätuvalla Helsingissä.

Ryhmä iski pääkaupunkiseudun kirjaston Helmet.fi-sivuille. He toivoivat, että kirjaston sivuilla olisi enemmän tietoa selkokielellä. Selkokielisten sivujen pitäisi myös löytyä helposti. Ryhmä toivoi, että selkokielisellä sivulla olisi enemmän kuvia.

Helmet.fi otti palautteen hyvällä mielellä vastaan ja he halusivat kuulla iskuryhmältä, mitä voisivat ottaa huomioon, kun uudistavat verkkosivuja. Yhteinen tapaaminen järjestettiin ja sen seurauksena kirjasto haki verkkopalvelunsa hankkeen tekemään kognitiivisen saavutettavuuden arviointiin.  Selkeästi meille -hanke on arvioinut kirjaston Taskukirjasto-sovelluksen.

Helsingin Me Itse vaikutti myös Suomen hallituksen budjettiriiheen. He tekivät videon, jossa kertoivat, miksi vammaisjärjestöiltä ei saa leikata rahoitusta. Saavutettavat verkkopalvelut ovat tärkeitä ja ryhmä totesi videolla yhteen ääneen:

Jäämme yhteiskunnasta ulkopuolelle, jos emme osaa käyttää nettipalveluja itsenäisesti!

Mitä mieltä iskuryhmästä?

Helsingin iskuryhmä kokoontui paikanpäällä Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätuvalla. Ryhmästä oli mukava kokoontua yhdessä oppimaan uusia asioita.

Tosi paljon sain vaikuttaa itse nettisivuille omalla läppärillä, kännykällä. – iskuryhmäläisen palaute iskuryhmästä

Hienoa vaikuttamista Helsingin Me itse -ryhmä!

Lue myös nämä

Takaisin ylös