Siirry suoraan sisältöön

Ammattiopisto Liven Espoon iskuryhmä iski Korkeasaaren sivuille

  • Iskuryhmät
  • Julkaistu: 14.11.2020
Tietokoneen äärellä kaksi ihmistä. Toinen ryhmän vetäjä, toinen opiskelija.

Ammattiopisto Liven TELMA-opiskelijoiden saavutettavuuden iskuryhmä toimi syksyllä 2020. Ryhmään osallistui viisi opiskelijaa. Ryhmä kokoontui seitsemän kertaa kaksi tuntia kerrallaan. Osa opiskelijoista oli paikan päällä koulussa ja osa osallistui iskuryhmään etäyhteyden välityksellä.

Ammattiopisto Liven opiskelijat iskivät Helsingin kaupungin ja Korkeasaaren sivuille. Korkeasaaren sivuilta opiskelijat löysivät eläinten nimet englannin kielellä kuvapankista. He toivoivat, että eläinten nimet olisivat suomen kielellä. Opiskelijoiden mielestä on tärkeää, että kaikki ymmärtävät eläinten nimet. Opiskelijat lähettivät jokainen erikseen palautetta asiasta Korkeasaareen.

Korkeasaaresta tuli vastaus opiskelijoille, jossa he perustelivat kattavasti, miksi kuvagallerian eläinten nimiä ei voi muuttaa suomen kielelle. Korkeasaari oli iloinen saamastaan palautteesta ja kertoivat, että heillä oli halukkuutta muokata sivustoaan käyttäjäystävällisemmäksi.  Korkeasaari myös innostui hakemaan mukaan hankkeen tekemään nettisivujen arviointiin, ja sivusto on saanut Selkeästi meille -tunnuksen.

Helsingin kaupungin sivuille ryhmä toivoi helpompaa hakutoimintoja. Heidän oli vaikea löytää itselleen tärkeää tietoa kaupungin sivuilta. Opiskelijat antoivat kaupungille palautetta, ja siihen kaupungilta myös vastattiin.

Mitä mieltä iskuryhmästä?

Ammattiopisto Liven opiskelijat osallistuivat iskuryhmään koulupäivän aikana. Osa ryhmäläisistä oli paikalla koulussa ja osa kotona Teamsin välityksellä. Ryhmäläiset oppivat iskuryhmässä erityisesti netin käyttöä.

Kiitos, että mahdollistitte tämän! – iskuryhmäläisen kommentti

Hienoa vaikuttamista Ammattiopisto Liven TELMA-opiskelijoiden ryhmä!

Lue myös nämä

Takaisin ylös