Siirry suoraan sisältöön

Kehitysvammatuki 57 ry:n iskuryhmä verkossa

  • Iskuryhmät
  • Julkaistu: 14.5.2020
Tietokoneen näytöllä verkkokokous, jossa kahdeksa ihmistiä skoolaa hyvin onnistuneelle iskuryhmälle.

Iskuryhmä verkossa toimi keväällä 2020. Se oli hankkeen ensimmäinen iskuryhmä ja se järjestettiin koronan vuoksi verkossa. Iskuryhmä kokoontui kahdeksan kertaa kahden tunnin ajan Zoom-alustalla. Mukana oli viisi aktiivista iskuryhmäläistä.

Ryhmä iski Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n nettisivuille. He toivoivat sinne selkokielisiä sivuja. HUS vastasi iskuryhmän palautteeseen. HUS oli juuri uudistamassa nettisivujaan ja ne tulevat olemaan saavutettavuuslain mukaiset. HUS kertoi kuitenkin, että se pyrkii siihen, että nettisivut ovat mahdollisimman helppoja käyttää ja ymmärtää.

Ryhmä halusi myös vaikuttaa siihen, että Kehitysvammatuki 57 ry:n koronan vuoksi verkkoon siirtynyt avoin kohtaamispaikka Ystävätupa eli Verkko-Ystis jatkuisi verkossa myös koronan jälkeenkin. Tämä toive toteutui. Verkko-Ystiksen vastuuhenkilö Marja Herala osallistui iskuryhmän työpajakerralle ja kysyi ryhmäläisten mielipiteitä Verkko-Ystiksen jatkosta. Iskuryhmäläiset pääsivät kehittämään, ideoimaan ja antamaan suosituksia Verkko-Ystiksen jatkosta.

Mitä mieltä iskuryhmästä?

Ryhmäläiset olivat tyytyväisiä iskuryhmän toimintaan. Verkossa toimiminen oli ryhmälle mieluisaa. He kertoivat oppineensa, miten nettisivuihin voi vaikuttaa. Se on helppoa, kun antaa nettisivun tekijöille palautetta.

Meitä on kuunneltu hyvin. Olemme päässeet toteuttamaan juttuja! – iskuryhmäläisen palaute iskuryhmätoiminnasta

Mahtavaa vaikuttamista iskuryhmä!

Lue myös nämä

Takaisin ylös