Siirry suoraan sisältöön

Selkeästimeille.fi-sivustolla on julkaistu uusia oppaita

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 15.11.2023
Pöydän päällä on avonainen julkaisu, jonka päällä on toinen julkaisu.

Selkeästimeille.fi-sivustolla on julkaistu uusia oppaita, joiden avulla opit huomioimaan kognitiivisen saavutettavuuden erilaisissa tilanteissa.

Pääset tutustumaan niihin alla olevien linkkien kautta

Voit ladata sivuilta kognitiivisen saavutettavuuden oppaat ja arviointikriteeristön. Oppaat on tuotettu Selkeästi meille -hankkeessa.

Ota materiaali käyttöön ja tutustu myös muihin ohjeisiin

Selkeästimeille.fi-sivustolta löytyvät myös

Miksi Selkeästi meille -materiaaleja tarvitaan?

Lähes kaikki asiat hoidetaan ensisijaisesti verkossa. Moni ihminen kuitenkin kokee verkkopalvelut liian vaikeiksi ottaa käyttöön. Kognitiivinen saavutettavuus, eli helppokäyttöisyys ja ymmärrettävyys, on edellytys sille, että erilaisista lähtökohdista tulevat ihmiset voivat käyttää digitaalisia palveluita itsenäisemmin.

Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton Selkeästi meille -hanke on kuunnellut neljän vuoden ajan erilaisten käyttäjien kokemuksia ja tarpeita. Näistä kokemuksista on koottu materiaaleja selkeästimeille.fi-sivustolle, joita hyödyntämällä yhä useampi ihminen voi käyttää digitaalisia palveluita itsenäisemmin.

Tule kuulemaan lisää Selkeästi meille -hankkeen loppuwebinaariin

Tervetuloa Selkeästi meille -hankkeen loppuwebinaariin tiistaina 5.12. klo 10–12. Kaikille avoin webinaari kokoaa yhteen neljän vuoden aikana kerätyn tiedon ja tarjoaa sen kaikkien saataville. Webinaarissa esitellään selkeästimeille.fi-sivustolle koottu materiaali digipalvelujen helppokäyttöisyyden ja ymmärrettävyyden parantamiseksi. Webinaarista tulee myös tallenne. Lisätietoja löydät tästä linkistä.

Lue myös nämä

Takaisin ylös