Siirry suoraan sisältöön

OmaKannalle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 15.1.2024
OmaKanta-palvelun logo.

Valtakunnallinen OmaKanta-palvelu on kaikille suomalaisille tärkeä tapa hoitaa omia sosiaali- ja terveysasioita. Vuonna 2023 palvelua käytti 3,1 miljoonaa ihmistä. OmaKantaa uudistetaan parhaillaan selkeämmäksi ja helpommaksi käyttää.

Selkeästi meille -hankkeen käyttäjätestaajat testasivat marraskuussa 2023 OmaKannan uutta Reseptit-osiota. Reseptit-osiossa voi tarkastella ja uusia omia lääkereseptejä. Palvelun käyttö vaatii tunnistautumisvälineen, kuten verkkopankkitunnuksen. Testaajilla oli käytössä testaustunnukset, jotka eivät sisältäneet kenenkään henkilötietoja.

Testaus järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Otaniemen kampukselle osallistui neljä testaajaa ja testauksen veti Aalto-yliopiston opiskelija. Testausta oli seuraamassa OmaKannan kehittäjiä.

Käyttäjätestaus oli silmiä avartava kokemus! Testauksen perusteella tunnistettiin, missä kohdin kognitiivisen saavutettavuuden suunnittelussa oltiin onnistuttu ja mitä kohtia tulisi vielä parantaa. Näillä eväillä on hyvä jatkaa palvelun kehittämistä entistä helppokäyttöisemmäksi ja selkeämmäksi.  IT-asiantuntija Antti Töyry, Kela.

OmaKannalle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus. Kiitos OmaKanta-palvelun kehittäjille työstänne kognitiivisen saavutettavuuden edistämiseksi!  

Lue myös nämä

Takaisin ylös