Siirry suoraan sisältöön

Taitava netinkäyttäjä hoitaa omat asiansa ja antaa palautetta

  • Vieraskynä
  • Julkaistu: 29.9.2022
Ihminen istuu sohvalla tabletin kanssa ja näyttää tyytyväiseltä.

Minkä takia on tärkeää osata käyttää nettiä itsenäisesti? 

Kun käyttää [nettiä] ja ennen kaikkea oppii netin käytön itsenäisesti, niin voi hakea netistä mitä haluaa ja katsoa netistä mitä haluaa. Ei tarvitse odottaa, että joku tulisi auttamaan. Myös senkin takia, että jos lukee itselleen hyvin tärkeää tai arkaa asiaa, niin kukaan ei halua että, joku muu sitä saa tietää mitä. Esimerkiksi terveystietoa ja raha-asioita, eli jos vaikka lääkäri antaa sinulle sinun henkilökohtaista tietoa tai jos pankki antaa sinulle tärkeää rahaan liittyvää tietoa, niin sinä et todellakaan halua, että kukaan muu saa tietää sinun asioita! Sen takia kannattaa oppia netin käyttöä, ja myös sen takia, että jos haluat vaikka kuunnella sinun omaa musiikkia tietokoneelta niin on makeampaa kun osaa käyttää nettiä itse!

Mitä, jos osaa omasta mielestä käyttää nettiä, mutta se tuntuu silti vaikealta?

Jos netti on tai tuntuu kohtuu vaikealta tai jopa erittäin vaikealta, niin vika ei aina ole käyttäjässä, vaan itse nettisivut ovat vaikeat, eli ne ovat tehty huonosti. Kannattaa ottaa yhteyttä nettisivujen ylläpitäjään tai luojaan ja antaa palautetta. Tällä tavalla voi vaikuttaa että nettisivut parantuvat kaikille.

On todella hyvä, että nettisivut parantuvat kaikille. Nimittäin jos ja kun on välillä kiire, väsynyt ja tai kipeä, niin kukaan ei siinä tilanteessa halua käyttää vaikeaa nettisivua!

Saavutettavan netin kautta voi vaikuttaa yhteiskuntaan

Jos haluatte, että yhteiskunta paranisi ja olisi koko ajan parempi, niin nettiä parantamalla kaikki ihmiset pääsevät paremmin kertomaan mielipiteensä ja sitä kautta vaikuttamaan yhteiskunnan eri toimintoihin, kuten kaupunkeihin tai valtioon. Kun netti olisi saavuttava niin pääsee kertomaan päättäjille eri ongelmista, jotta ne saataisiin hoidettua pois alta.

Lauantaina vietettävän kansalaisvaikuttamisen päivän kunniaksi Selkeästi meille -hanke kokosi yhteen ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa omilla taidoillaan siihen, että netin saavutettavuus otettaisiin paremmin huomioon. Päivitykset ilmestyvät viikonlopun aikana sosiaalisen median kanavillemme.

Lue myös nämä

Takaisin ylös