Siirry suoraan sisältöön

Hei, tässä on Selkeästi Heikki Hessu Oksanen!  

  • Vieraskynä
  • Julkaistu: 27.2.2023
  • Kirjoittanut: Heikki Oksanen
Mies istuu pöydän ääressä tietokoneen edessä ja näyttää kuvaajalle peukkua.

Tietokoneen maailman tutkiminen! Seikkailija – tutkimusmatkailija DR HESSU. Eli minä kerron nyt tarinan siitä, kun aloitin työuran Kehitysvammatuki 57 ry:ssä.

Työhistoriani

Ennen sitä olin jo ollut kolmessa eri työssä ja kahdessa eri opiskelupaikassa. Työpaikat olivat ISS:än siivousfirman työntekijä Helsingin päärautatienasemalla, sitten myöhemmin Ruskeansuon hammaslääkärinklinikalla ja kolmas oli Ruoholahden rappusiivous! Opiskelusta sen verran, et kävin Keskuspuiston ammattiopistoa. Se toinen oli Espoon Omnia oppisopimus laitoshuoltajan osatutkinto!!

Työelämän uudet tuulet

No, tullaan nykyhetkeen. Minä olin ollut jonkin aikaa eläkkeellä, ennen kuin minun työvalmentaja löysi tämän Kehitysvammatuen järjestämän Selkeästi meille -hankkeen. Hän kysyi multa, olisinko kiinnostunut tässä työstä. Vastasin, että totahan voisi kokeilla. Menin työhaastatteluun keväällä huhtikuussa ja aloitin kesällä elokuusta työn. Se oli hyppy kehonrakennuksesta aivojen rakentamiseen. Miksi sanon näin? No, koska minä tein ennen liikkuvampaa työtä, nyt teen tietokoneella työtä!!

Työ alkoi 2020 elokuussa. Minä ja Roba eli Roberto aloitetiin työt silloin. Meillä oli kyllä paljon oppimista, vaikka olin jo kohtuu hyvä tietokoneen käyttäjä. En osannut hirveämmin käyttää tietokonetta. Sähköpostia osasin jonkin verran lähettää, mutta kun ei käytä kuin harvoin, niin ei oppi jää päähän. Nykyään se menee kuin vettä vaan suuremman osan ajasta ainakin!!

No, minä ja Roberto opittiin tietokoneen käyttö ja kännykän käyttö ja myös tabletin käyttö ja ennen kaikkia työpaikan tavat. Minä tiesin toki jo erittäin paljon työn tekemisestä, joten annoin neuvoja Roballe. Toisaalta Roba oli hyvä löytämään kirjoitusvirheet, niin hän korjasi minun kirjoitusvirheet. No, me oltiin aika pitkään työpareina, ennen kuin hän lopetti työt. Mä jäin!

Nykyhetki ja pohdiskelua tulevaisuudesta

Nyttemmin olen jatkanut minun työssä ja olen viihtynyt hyvin paljon, vaikka välillä on joko liian kiireistä tai ei ole yhtään mitään töitä. Yleensä töitä on sopivasti!

Olen päässyt vaikuttamaan moniin nettisivuihin ja tavannut monia erittäin mielenkiintoisia henkilöitä, esimerkiksi VR:n, Kelan ja valtioneuvoston työntekijöitä.

Oon myös pääsyt työmatkoille. Ensimmäinen oli Punavuoreen! Pisin työmatka oli laivamatka, missä suunniteltiin Kehitysvammatuki 57 ry:n tulevaisuutta. Lyhin työmatka oli Myllypuroon, mä asun vieressä Mellunmäessä. Siellä oli Digimörön selätys ja menin sinne luennoimaan.

No, kiitos koronan, olin tosi paljon etänä niin kuin suurin osa ihmisistä. Se oli samaan aikaan jännää ja rentoutuvaa kuin tylsää. Ennen kaikkea oli tuskaa olla kotona koko ajan. No onneksi korona rauhoittui kohtuu paljon, että pääsi taas työpaikalle!

Olen pikkuhiljaa edennyt urallani testaajasta mentoriksi eli minä koulutan muita, joskin testaan vielä kuitenkin!!

Minä eli Hessu oon nimennyt Selkeästi meille-hankeen uudelleen, se on Selkeästi Heikki. Ja minkä takia? No, me saatiin jatkoa eli vuosi 2023 on vielä töitä. Tosiaan tämä on ollut hyvin mielenkiintoinen työkokemus, joka mulla on ollut. Mä pystyn suosittelemaan tätä työtä. Tässä pystyy vaikuttamaan nettisivuihin, ja se on tärkeää, koska maailma muuttuu koko ajan digisivilisaatioksi. No, tässä on mun tarina terveisin HEIKKI OKSANEN.

Logo, jossa lukee Selkeästi Heikki ja jossa on kahvikupin, setelinipun ja musiikin symbolit.

Heikki Oksanen

Lue myös nämä

Takaisin ylös