Siirry suoraan sisältöön

Selkeästi meille -hanke kampanjoi selkeämmän viestinnän puolesta

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 25.4.2022
Kaksi henkilöä istuvat pöydän ääressä ja osoittavat toisella kädellä pöydällä olevaa tietokoneen ruutua.

Toukokuussa vietetään saavutettavuuteen liittyviä teemapäiviä, kuten kansainvälistä saavutettavuuspäivää sekä selkokielen päivää. Lisäksi toukokuussa vietetään digitaitoviikkoa. Näiden teemojen kunniaksi Selkeästi meille -hanke käynnistää kansainvälisenä saavutettavuuspäivänä saavutettavuuskampanjan. Kampanjassa jaetaan tietoa siitä, kuinka netistä voi tehdä kaikille helpomman käyttää ja kuinka netin helppokäyttöisyyteen voi itse vaikuttaa. Selkeästi meille -hanke haluaa kannustaa kiinnittämään huomiota saavutettavuuteen vuoden jokaisena päivänä, mutta erityisesti toukokuussa parin viikon ajan, ja tarjoaa tähän vinkkejä ja ohjeita.

Sekavasta selkeäksi -tietoisku

Selkeästi meille -hanke osallistuu kansainväliseen saavutettavuuspäivään 19.5. ja järjestää tietoiskun Sekavasta selkeäksi – vinkkejä kognitiivisesti saavutettavaan verkkoviestintään. Tietoisku järjestetään Teamsissa kello 10–10.45 ja se on suunnattu kaikille saavutettavuudesta kiinnostuneille tahoille.

Tietoisku tarjoaa vinkkejä siihen, miten pienilläkin asioilla voi vaikuttaa verkkopalvelujen helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen. Tietoiskussa kerrotaan myös siitä, mitä ottaa huomioon selkeässä someviestinnässä. Hankkeen saavutettavuustestaajat kertovat, miten nämä vinkit auttavat heitä ja samalla meitä kaikkia käyttämään nettiä helpommin. Saavutettavaa viestintää meille kaikille!

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tietoiskuun viimeistään 17.5. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautumislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen 18.5.2022.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä (linkki vie pois tältä sivustolta).

Kansainvälistä saavutettavuuspäivää vietetään joka vuosi toukokuun kolmantena torstaina. Tänä vuonna sitä vietetään jo 11. kertaa. Saavutettavuuspäivän englanninkielisiin sivuihin voi tutustua tästä linkistä (linkki vie pois tältä sivustolta).

Opi vaikuttamaan nettisivuihin

Järjestämme myös Helsingissä maksuttoman kolmen illan koulutuksen, jossa osallistuja oppii vaikuttamaan nettisivuihin. Koulutus on suunnattu ihmisille, joilla on kehitysvamma tai muu erityisen tuen tarve. Voit lukea koulutuksesta lisää tiedotteesta.

Kampanjalla edistetään selkeää viestintää

Sekavasta selkeäksi -tietoisku on osa reilun viikon kestävää hankkeen saavutettavuuskampanjaa, joka alkaa kansainvälisestä saavutettavuuspäivästä ja päättyy kansainväliseen selkokielen päivään, jota Suomessa juhlistetaan tänä vuonna 30.5. Tänä aikana hanke viestii tehostetusti somekanavilla siitä, millä asioilla voidaan vaikuttaa verkkopalvelujen helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen. Kannattaa ottaa hankkeen somekanavat seurantaan

Facebook @selkeastimeille ja Instagram @selkeastimeille

Selkeästimeille.fi

Hankkeen verkkosivut on pyritty tekemään esimerkkisivu kognitiivisesti saavutettavista verkkosivuista. Suunnittelussa ja kehitystyössä on hyödynnetty hankkeessa havaittuja asioita. Sivuille on koottu ohjeita ja vinkkejä, miten kognitiivista saavutettavuutta voi huomioida.

Oletko käynyt sivuilla? Mitä mieltä olet sivuista? Anna meille palautetta. Kehitämme ja laajennamme sivustoa tämän vuoden loppuun.

Saavutetavaa viestintää kaikille -slogan.

Selkeästi meille -hanke

Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteinen kolmivuotinen hanke, joka toimii vuosina 2020–2022. Hanke edistää verkkopalveluiden kognitiivista saavutettavuutta, jota digipalvelulaki ei vielä vaadi huomioimaan. Kognitiivinen saavutettavuus liittyy verkkopalveluiden eli nettisivujen ja mobiilisovellusten helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen.

Hankkeessa kehitetään arviointikriteeristöä kognitiiviselle saavutettavuudelle, arvioidaan verkkopalveluiden kognitiivista saavutettavuutta, mahdollistetaan kehitysvammaisten ihmisten vaikuttamistyötä heille tärkeisiin verkkopalveluihin sekä tiedotetaan kognitiivisen saavutettavuuden tärkeyden huomioimisesta.

Saavutettavaa viestintää kaikille!

Lisätietoja kampanjasta

Lue lisää

Lue myös nämä

Takaisin ylös