Siirry suoraan sisältöön

Sekavasta selkeäksi -tietoiskun videotallenne julkaistu

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 3.6.2022
Tietokone, jonka ruudulla on Sekavasta selkeäksi -tietoiskun otsikkodia.

Selkeästi meille -hanke järjesti toukokuussa pidetyn saavutettavuuskampanjan alussa tietoiskun: Sekavasta selkeäksi – vinkkejä kognitiivisesti saavutettavaan verkkoviestintään. Siitä tehtiin tallenne, joka on nyt nähtävissä Hankkeen materiaaleja -sivulla. Voit katsoa tietoiskun tästä linkistä.

Tietoisku järjestettiin kansainvällisen saavutettavuustietoisuuspäivän kunniaksi 19.5.2022. Sitä vietetään joka vuosi toukokuun kolmantena torstaina. Tietoisku oli avoin kaikille ja sinne osallistui lähes 170 saavutettavuudesta kiinnostunutta ihmistä. Tietoiskussa hanke antoi vinkkejä kognitiivisesti saavutettavaan verkkoviestintään. Osallistujat saivat tietoa siitä, miten pienilläkin asioilla voi vaikuttaa verkkopalvelujen helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen. Tietoiskussa kerrottiin myös siitä, mitä ottaa huomioon selkeässä someviestinnässä. Hankkeen saavutettavuustestaaja kertoi, miten nämä vinkit auttavat häntä ja samalla meitä kaikkia käyttämään nettiä helpommin. Tietoiskussa esitetyt asiat perustuvat hankkeen tekemiin havaintoihin.

Palaute tietoiskusta

Tietoisku on saanut tähän mennessä erittäin hyvää palautetta. Palautetta kerättiin heti tietoiskun jälkeen ja palautteisiin vastanneet osallistujat oppivat uutta ja aikovat hyödyntää oppimaansa jatkossa. Arvosana 9/10.

Tietoiskunne oli oiva esimerkki siitä, miten käytännön esimerkkien avulla voi kouluttaa osallistujia! Saavutettavuutta voi kouluttaa selkeällä kielellä ja ymmärrettävästi, eikä esimerkiksi WCAG-termihirviötä tarvinnut edes mainita. Upeaa! Tietoiskunne oli kevätkauden 2022 parhain koulutus, minkä voin helposti todeta, kun olen osallistunut keväällä useisiin webinaareihin ja etäkoulutuksiin. Jatkakaa samaan malliin tärkeää työtänne. Hanke tarvitsee jatkoa ja rahoitusta: työnne on erittäin merkittävää! Kiitän hienosti järjestetystä tietoiskusta, josta opin todella paljon.  – Osallistujan palaute.

Kiitos kaikille tietoiskuun osallistuneille ja palautetta antaneille. Voit antaa edelleen palautetta tietoiskusta tallenteen katsomisen jälkeen. Palautteen avulla hanke kehittää toimintaansa.

 

Lue myös nämä

Takaisin ylös