Selkeästi meille -hankkeen kognitiivisen saavutettavuuden arviointityö muuttui vuoden 2023 alussa yhteiskehittämisen malliksi. Muutos arvioinneista yhteiskehittämiseen mahdollistaa hedelmällisemmän yhteistyön hankkeen ja organisaatioiden välillä sekä lisää kohtaamisia loppukäyttäjien kanssa. Vuosina 2020–2022 hanke arvioi 15 eri organisaation verkkopalvelut ja hakemuksia näihin arviointeihin saapui yli 80 eri organisaatiosta.
Järjestämme vuoden 2023 aikana neljä yhteiskehittämistyöpajaa. Kokoamme yhteen saman toimialan edustajia sekä verkkopalvelujen käyttäjiä ja tuomme mukaan oman osaamisemme kognitiivisesta saavutettavuudesta. Yhteiskehittämistyöpajoissa organisaatioiden edustajat oppivat parantamaan omien verkkopalveluidensa helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä. Yhdessä saadut oivallukset jaetaan lopuksi avoimesti kaikkien hyödynnettäviksi.
Kenelle yhteiskehittäminen on suunnattu?
Työpajoja järjestetään keväällä kaksi ja syksyllä kaksi. Ne on suunnattu
- hyvinvointialueille
- viranomaistahoille
- kuntien viestinnästä vastaaville.
Yhteen pajakokonaisuuteen otetaan edustajia neljästä eri organisaatiosta ja osallistujia voi olla yhdestä organisaatiosta useampia. Yhteiskehittäminen koostuu etätehtävistä ja yhteistapaamisesta, jotka voidaan järjestää osallistujien toiveesta joko etä- tai lähitapaamisina. Prosessi kestää noin kuukauden.
Lue lisää uudesta yhteiskehittämisen mallista Selkeästi meille -hankkeen sivulta.
Selkeästi meille -hanke
Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteishanke. Hanke toimii vuosina 2020-2023. Hanke tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä sähköisten palvelujen ja itsepalvelupäätteiden kognitiivista saavutettavuutta eli helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä.