Siirry suoraan sisältöön

Vammaiskortti.fi-sivustolle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus

  • Arvioinnit
  • Julkaistu: 24.3.2022
Vammaiskortin logo.

Selkeästi meille -hanke arvioi Vammaiskortti.fi-sivuston kognitiivista saavutettavuutta vuoden 2022 alussa. Sivustolla on tietoa EU:n Vammaiskortista ja siitä, miten korttia voi hakea.

Sivustoa testasi hankkeen saavutettavuustiimi sekä kaksi käyttäjätestaajaa.

Vammaiskortti.fi-sivusto on yleisilmeeltään selkeä ja rauhallinen. Sivustolla ei ole häiritseviä elementtejä, jotka voivat viedä keskittymistä pois aiheesta. Tekstin määrä sivustolla on sopiva, joten sisältöjä jaksoi hyvin lukea. Ylänavigaatio oli selkeä ja sieltä oli helppo löytää haettava asia. Yleisesti ottaen sivustolla oli helppo liikkua.

Vaikeinta sivustolla oli ymmärtää kortin hakemisen ohjeita. Hanke antoi ehdotuksen, että ohjeita voisi helpottaa lisäämällä visuaalisuutta, esimerkiksi tekemällä ohjeista vuokaavion. Korttia ei haeta vammaiskortti.fi-sivustolta, vaan sieltä ohjeistetaan hakuprosessissa eteenpäin. Tämän vuoksi selkeät ohjeet ovat hyvin tärkeät.

Etusivulle kaivattiin suoraa linkkiä, joka vie sivun tärkeimpään sisältöön eli ohjeisiin, miten vammaiskorttia haetaan. Nyt siellä on linkki englanninkielisille EU:n komission sivuille, joissa on lisätietoa muiden maiden korteista. Tämä tieto ei ole tärkeä sivuston peruskäyttäjälle. Kaikki tärkeä tieto on kyllä valikossa helposti löydettävissä, mutta näitä ei välttämättä löydä, jos käyttää sivustoa mobiililaitteella, jossa valikko ei ole automaattisesti näkyvissä.

Vammaiskortin tilauslomakkeessa oli äänituki-toiminto. Äänituki voisi olla hyödyllinen myös perussivustolla, jotta tekstin voi myös halutessaan kuunnella. Sivustolle toivottiin myös lisää kuvia.

Pidimme arviointia hyödyllisenä. Oli yllättävää, kuinka nopeasti arviointiprosessi toteutui. Arvioinnissa tuli odottamiemme kehittämiskohteiden lisäksi esiin myös uusia näkökulmia, joita emme itse olleet tulleet ajatelleeksi. Loppuraportti oli kattava ja sisälsi konkreettisia ehdotuksia. Loppuraportin perusteella on helppo lähteä toteuttamaan muutoksia. -Vammaiskortti.fi-palvelun palaute arvioinnista.

Vammaiskortti.fi-palvelu aikoo huomioida kognitiivisen saavutettavuuden myös jatkossa ja heille myönnettiin Selkeästi meille -tunnus!

Kiitos Vammaiskortti.fi työstänne kognitiivisen saavutettavuuden edistämiseksi!

Lue myös nämä

Takaisin ylös