Siirry suoraan sisältöön

Opintopolku.fi-palvelulle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus

  • Arvioinnit
  • Julkaistu: 15.12.2021
Opintopolku.fi palvelun logo.

Selkeästi meille -hanke arvioi Opetushallituksen Opintopolku.fi-palvelun kognitiivista saavutettavuutta marras-joulukuussa 2021. Opintopolun kautta haetaan toisen asteen koulutuksiin sekä yliopisto- ja ammattikorkeakoulutuksiin. Palvelua käyttävät vuosittain kymmenet tuhannet opiskelupaikkaa hakevat ihmiset.

Sivustoa testasi saavutettavuustiimi ja seitsemän ulkopuolista käyttäjätestaajaa. Selkeästi meille -hanke teki yhteistyötä ammattiopisto Luovin kanssa, josta testaukseen osallistui neljä TELMA-opiskelijaa. Testaaminen sivuston kohderyhmään kuuluvilla henkilöillä antaa arvokasta tietoa todellisten käyttäjien kokemuksista.

Selkeästi meille -arvioinnissa etsittiin muun muassa tietoa erilaisista koulutuksista, koulutuksien eroavaisuuksista, sekä tutustuttiin hakulomakkeen täyttämiseen. Testaajat pitivät sivuston rauhallisesta ja selkeästä ilmeestä. Koulutuksen hakemiseen on helppo keskittyä, kun sivustolla ei ole mainoksia tai muita häiritseviä elementtejä. Sivuston kuvat koettiin myös hyödyllisiksi ja selkeiksi. Kuvien avulla oli helppo löytää itseä kiinnostava koulutus ja ne houkuttelivat tutustumaan tarkemmin vaihtoehtoihin.

Arvioinnissa nostettiin kehittämiskohteiksi muun muassa hakutuloksien runsas määrä ja hakutuloksien rajaustyökalujen hankaluus. Sivustolla on jo tehty hankkeen ehdottamia muutoksia ja Opintopolku.fi-palvelua kehitetään jatkuvasti.

Opintopolku.fi-palvelun tekijät kertoivat palautteessaan, että aikovat huomioida kognitiivisen saavutettavuuden myös jatkossa, kun kehittävät palveluaan.

Tämä oli harvinaisen tehokas ja selkeä arviointi, ja oli ilo olla tässä mukana! Hyvä te! -Ote opintopolku.fi -sivuston tekijöiden antamasta palautteesta.

Selkeästi meille -hanke kiittää Opintopolku.fi-palvelun tekijöitä aktiivisesta työstä kognitiivisen saavutettavuuden edistämiseksi. Opintopolku.fi-palvelulle myönnettiin Selkeästi meille -tunnus!

Kiitos Opetushallitus työstänne kognitiivisen saavutettavuuden edistämiseksi!

Lue myös nämä

Takaisin ylös