Siirry suoraan sisältöön

Tule testaamaan valtioneuvosto.fi-sivua

 • Tiedotteet
 • Julkaistu: 14.11.2022
Testaustilanne, jossa yhdellä ihmisellä kädessä kännykkä ja kaksi muuta seuraa tilannetta taustalla.

Selkeästi meille -hanke etsii käyttäjätestaajia testaamaan valtioneuvosto.fi-verkkosivustoa. Valtioneuvosto.fi-sivu on Suomen hallituksen tiedotussivu, joka on suunnattu kansalaisille. On tärkeää, että tällainen palvelu on kaikille helppo käyttää ja ymmärtää.

Oletko kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista? Oletko joskus kokenut, että olet käyttänyt nettisivua, jota on vaikea käyttää ja ymmärtää? Haemme yli 15-vuotiaita testaajia, jotka kokevat tärkeäksi vaikuttaa siihen, että verkkopalveluiden on oltava kaikille ihmisille helppo käytää ja ymmärtää. Valitsemme testaajiksi mahdollisimman erilaisia käyttäjiä.

Valtioneuvosto.fi-verkkosivuston testaamiseen voit osallistua kotoa käsin tai tulla toimistollemme

Voit osallistua testaukseen

 • paikan päällä Kehitysvammatuki 57 ry:n toimistolla Helsingissä, osoite Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros
 • kotoa käsin Teams-ohjelmalla.

Opastamme sinut tarvittaessa Teams-ohjelman käyttöön. Voit pyytää apua Teams-ohjelman käyttämiseen myös läheiseltä ihmiseltä. Voit osallistua testaukseen toimistolla yksin tai läheisesi tai tukihenkilön kanssa. Hankkeen työntekijät ovat mukana testaamistilanteessa.

Voit valita itsellesi sopivan testausajankohdan

Testaus kestää noin kaksi tuntia. Testauksiin otetaan kuusi henkilöä ja otamme heidät mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit valita alla olevista ajankohdista itsellesi sopivimman ajan.

 • torstai 24.11. kello 10-13 välillä
 • torstai 1.12. kello 10-15.30 välillä.

Testaukseen osallistumisesta maksetaan palkkio

Testaukseen osallistumisesta maksetaan 3o euron palkkio. Palkkiosta vähennetään verot. Palkkio maksetaan WorkPilots-palvelun kautta. Sinun pitää rekisteröityä palveluun, ennen kuin voimme maksaa sinulle palkkion. Voit olla meihin yhteydessä, jos tarvitset apua rekisteröitymisessä.

Rekisteröityminen WorkPilots-palveluun

Voit ladata WorkPilots-sovelluksen puhelimeesi sovelluskaupasta, esimerkiksi Google Play -kaupasta. Löydät sovelluksen kirjoittamalla hakukenttään WorkPilots.

Jos rekisteröidyt tietokoneella, mene osoitteeseen https://workpilots.fi/kirjaudu-palveluun/ (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Rekisteröitymistä varten tarvitset:

 • sähköpostiosoitteen
 • katuosoitteen
 • henkilötunnuksen
 • tilinumeron palkkion maksua varten.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan.

 • Laita viestiä tai soita Petra Saariselle. Löydät Petra Saarisen yhteystiedot alapuolelta. Voit myös kysyä häneltä lisätietoa testauksista.
Petra Saarinen

Petra Saarinen

Olin saavutettavuuskoordinaattori vuosina 2020-2023.

Lue myös nämä

Takaisin ylös