Siirry suoraan sisältöön

Tule kehittämään Selkeästi meille -hankkeen verkkosivuja! 

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 30.9.2021
Kaksi ihmistä istuvat tietokoneen äärellä peukalot ylhäällä.

Selkeästi meille -hankkeen verkkosivut on nyt julkaistu osoitteessa www.selkeästimeille.fi. Sivustolta löytyy tietoa hankkeen toiminnasta sekä vinkkejä ja ohjeita, miten kognitiivista saavutettavuutta voi huomioida. Verkkosivustolla on hyödynnetty hankkeessa kertynyttä tietoa ymmärrettävästä ja selkeästä verkkosivustosta.  

Sivusto on yksi Selkeästi meille -hankkeen lopputuotos. Verkkosivuista pyritään tekemään esimerkkisivut niin teknisesti kuin kognitiivisesti saavutettavista verkkosivuista. Hanke keräsi ensimmäisen vuoden aikana kokemuksia kognitiivisesti saavutettavista verkkosivusta. Toisen vuoden aikana päätettiin perustaa hankkeelle omat verkkosivut ja aloitettiin verkkosivuston suunnittelu. Suunnittelussa ja toteutuksessa otettiin huomioon hankkeessa tehdyt huomiot mahdollisimman hyvin. Suunnitteluprosessissa on mukana koko hanketiimi sekä sivuston kehittäjäksi valittu Site Logic. 

Saavutettavuus on asia, jota täytyy työstää, testata ja kehittää koko ajan, eikä se tule koskaan täysin valmiiksi. Sivustolle tehdään Kehitysvammaliiton Papunetin toimesta kattava lain vaatima teknisen saavutettavuuden arviointi. Tämän lisäksi sivustoa testataan säännöllisesti erilaisilla käyttäjillä. Hanke järjestää ensimmäisen käyttäjätestauspajan Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätuvalla Helsingissä maanantaina 4.10.  

Keräämme käyttäjäkokemuksia sivustosta syksyn 2021 ajan. Palautteen ja käyttäjäkokemusten avulla kehitämme sivustoa. Voit antaa palautetta verkkosivuston lomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia hankepäällikkö Satu Timperille osoitteeseen satu.timperi@kvtuki57.fi. Teemme joulukuussa laajemman kyselyn verkkosivustosta. 

Verkkosivua kehitetään ja päivitetään hankkeen loppuun asti eli vuoden 2022 loppuun. Tiedotamme suuremmista muutoksista.  

Lue myös nämä

Takaisin ylös