Siirry suoraan sisältöön

Selkeästi meille -hanke sai esteettömyys- ja saavutettavuustunnustuksen

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 4.12.2023
Neljä ihmistä ulkovaatteet päällä, joista kolmella peukalot ylhäällä ja yhdellä kunniakirja kädessä.

Helsingin kaupungin vammaisneuvosto myönsi esteettömyys- ja saavutettavuustunnustuksen Selkeästi meille -hankkeen selkeästimeille.fi -sivustolle. Sivustolle on koottu hankkeessa tuotettua materiaalia, vinkkejä ja oppaita helppokäyttöisyyden ja ymmärrettävyyden eli kognitiivisen saavutettavuuden parantamiseksi. Sivustolla olevat tiedot ja materiaalit on kehitetty yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Helsingin kaupungin vammaisneuvosto myönsi saavutettavuustunnustuksen

Helsingin kaupungin vammaisneuvosto myöntää tunnustuksen vuosittain kohteelle, joka on edistänyt vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kaupunkilaisten yhdenvertaista osallistumista ja palveluiden helppoa saavutettavuutta.

”Helsingin vammaisneuvosto painottaa, että saavutettavuuden näkökulmasta kognitiivinen saavutettavuus on kuitenkin yhtä tärkeää kuin tekninen saavutettavuus. Tieto ei ole aidosti saavutettavaa, jos verkkopalvelussa oleva tieto ei ole ymmärrettävää, selkeää ja helposti löydettävää. Saavutettavan yhteiskunnan eteen kaikki voivat tehdä työtä. Selkeastimeille.fi -sivuston tuottamalla tiedolla sen on mahdollista toteutua”, kertoo Helsingin vammaisneuvoston puheenjohtaja Sirpa Puhakka.

Myönnettiin DiDa 2023 -festivaalin yhteydessä

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Sirpa Puhakka luovutti tunnustuksen Selkeästi meille -hankkeen työntekijöille Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestettävän, DiDa 2023 -festivaalin yhteydessä perjantaina 1. joulukuuta. Dida eli Disability Day Art & Action järjestetään joka vuosi kansainvälisen vammaisten päivän kunniaksi. Festivaalin järjestävät Kynnys ry, Tukilinja-säätiö, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry.

Kiitos saavutettavuustunnustuksesta Helsingin kaupungin vammaisneuvosto!

Lue lisää tunnustuksesta 1.12.2023 julkaistussa STTK:n tiedotteesta: Selkeästi meille -hanke kannustaa kehittämään käyttäjäystävällisiä digipalveluja (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

 

Lue myös nämä

Takaisin ylös