Siirry suoraan sisältöön

Selkeästi meille mukana DigiosaaVa-hankkeen loppuseminaarissa ja julkaisussa

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 21.8.2023
Kirja ja kaksi korttipakkaa.

Selkeästi meille -hanke oli mukana DigiosaaVa-hankkeen loppuseminaarissa Jyväskylässä 17.8.2023. DigiosaaVa eli Digitaalista osaamista ja digiosallisuutta valmennuksen keinoin -hankkeen loppuseminaarissa kuulimme hankkeen tuloksista ja tuotoksista sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja digiosallisuuden edistämiseksi. Selkeästi meille -hanke kertoi kognitiivisesta saavutettavuudesta ja kokemusasiantuntijalähtöisestä arvioinnista.  

Artikkeli Selkeästi meille -hankkeesta Samassa digiveneessä -julkaisussa

Loppuseminaarissa julkaistiin DigiosaaVa-hankkeen tuottama julkaisu nimeltä Samassa digiveneessä: Digiosallisuuden arkirealismia ja ratkaisuja työllistämisen edistämisessä.

Julkaisun artikkelit tarkastelevat pitkään työttöminä olevien työikäisten nuorten ja aikuisten digiosallisuuden yhdenvertaista toteutumista Suomessa. Julkaisu on tarkoitettu digiohjauksen ja -valmennuksen parissa toimiville ammattilaisille, johtajille, opiskelijoille ja asiakkaille. Julkaisu haastaakin pohtimaan: Olemmeko me kaikki samassa digiveneessä ja millä keinoilla digiosallisuutta tulisi edistää?

Julkaisussa on Selkeästi meille -hankkeen artikkeli Kokemusasiantuntijat edistävät kognitiivista saavutettavuutta Selkeästi meille -hankkeessa. Artikkelissa kerrotaan, miten Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteinen Selkeästi meille -hanke on edistänyt sähköisten palveluiden kognitiivista saavutettavuutta ja mitä ratkaisuja hanke on kehittänyt. Artikkeli löytyy sivulla 139-145.

Voit tutustua julkaisuun tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Tutustu DigiosaaVa-hankkeen materiaalipankkiin

DigiosaaVa-hankkeen materiaalipankkiin on koottu kaikki hankkeessa tuotetut materiaalit. Mukana on digitaitojen ohjeukseen tuotettuja materiaaleja, esimerkiksi digitaaliset tunnekortit. Digitaalisten tunnekorttien avulla voidaan käsitellä erilaisia tuntemuksia, mitä digi herättää meissä kaikissa.

Hankkeen materiaalipankkiin pääset tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Mikä DigiosaaVa-hanke?

DigiosaaVa-hankkeen toiminnassa, menetelmäpaketissa ja käsikirjassa keskeistä on digitaalisten taitojen oppimisen esteiden sekä kognitiivisen saavutettavuuden huomioiminen digitaalisessa toiminnassa ja asioinnissa. Hanketta on toteuttanut Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhdessä Sovatek-säätiön kanssa vuosina 2021–2023. Hanketta on rahoittanut REACT-EU välineestä osana unionin Covid-19 pandemian takia toteuttamia toimia.

Tutustu lisää DigiosaaVa-hankkeeseen tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lue myös nämä

Takaisin ylös