Siirry suoraan sisältöön

Me Itse -ryhmät: hakekaa mukaan iskuryhmään! 

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 1.10.2021
Piirretty kuva viidestä henkilöstä. Yhdellä on megafoni kädessä.

Nykyisin on tärkeää, että jokainen pystyy käyttämään nettiä itsenäisesti. Silloin ei ole riippuvainen toisesta ihmisestä. On hyvä, että voimme etsiä netistä tietoa ja hoitaa siellä omia asioita. Nettisivut voivat kuitenkin olla liian vaikeita käyttää. Niistä voi olla vaikea löytää tietoa ja niitä voi olla vaikea ymmärtää. 

Selkeästi meille -hankkeen saavuttavuuden iskuryhmät ovat työpajoja, joissa opetellaan uudenlaisia vaikuttamisen keinoja ja digitaitoja. Saavutettavuuden iskuryhmissä vaikutetaan siihen, että nettisivuista tulee helpompia käyttää ja ymmärtää. Ryhmät ovat jo vaikuttaneet esimerkiksi pankin, kirjaston ja sairaalan sivuihin. Iskuryhmän viimeisellä tapaamiskerralla arvioidaan iskuryhmän vaikutuksia ja juhlitaan niitä. 

Me Itse -ryhmät, tulkaa mukaan vaikuttamaan! 

Saavutettavuuden iskuryhmien kokoontumiset 

Iskuryhmät kokoontuvat 6–8 kertaa. Iskuryhmän työpajat järjestetään niin, että ensimmäinen ja viimeinen työpajakerta on paikan päällä ja muut kokoontumiset ovat verkossa. Työpajojen ajankohdat ovat sovittavissa. Voitte valita aloitusajankohdan joko marras- tai joulukuulle. Tavoitteena on, että työpajoja järjestetään 1–4 kertaa kuukaudessa. Osallistujilta toivomme kokemusta netin käytöstä ja kiinnostusta vaikuttaa siihen, että nettiä on helpompi käyttää. 

Me Itse -ryhmät: hakekaa loppuvuoden 2021 iskuryhmään 

Syksyllä 2021 iskuryhmiä järjestetään kahdelle Me Itse -ryhmälle. Toinen ryhmä on vielä valitsematta. Osallistujilta toivomme kokemusta netin käytöstä ja kiinnostusta vaikuttaa siihen, että nettiä on helpompi käyttää. Lisäksi toivomme, että taustatukihenkilö osallistuu iskuryhmän toimintaan. Jos ryhmä ei tule valituksi syksyllä 2021, niin uudelleen voi hakea syksyn ryhmiin. Iskuryhmiä järjestetään vuoteen 2022 asti. Lisäksi toivomme, että taustatukihenkilö osallistuu iskuryhmän toimintaan. 

Täyttäkää hakemus 29.10. mennessä. Ilmoitamme mukaan valitulle ryhmälle viimeistään 5.11.2021.  

Pääset hakulomakkeeseen klikkaamalla tätä linkkiä. Hakulomake vie pois tältä sivulta.

Taustatuen rooli iskuryhmän toiminnassa 

Taustatukihenkilön rooli on tärkeä. Ryhmä oppii uuden tavan vaikuttaa nettisivuihin ja toivomme, että ryhmä jatkaisi nettisivuihin vaikuttamista myös iskuryhmän jälkeenkin. Taustatuki pitää yhteyttä ryhmäläisiin ja hankkeen työntekijöihin. Lisäksi hän täyttää kyselyn ryhmän vaikuttamisesta ja myös loppukyselyn iskuryhmän päätyttyä. 

Saavutettavuuden iskuryhmät ovat osa Selkeästi meille -hanketta 

Selkeästi meille -hanke kestää kolme vuotta. Hanke alkoi maaliskuussa 2020 ja se päättyy vuoden 2022 lopussa. Hankkeen takana ovat Kehitysvammatuki 57 ry ja Kehitysvammaliitto.   

Tavoitteena on lisätä saavutettavan tiedon määrää netissä.  
Tieto on saavutettavaa silloin kun  

  • nettiä on helppo käyttää  
  • netistä on helppo löytää tietoa  
  • netistä löytyvää tietoa on helppo ymmärtää.  

Me itse ry:n ryhmät voivat vaikuttaa siihen, että tieto on saavutettavaa. 

Lisätietoa iskuryhmistä ja iskuryhmään hakemisesta

Lue myös nämä

Takaisin ylös