Siirry suoraan sisältöön

Hae mukaan saavutettavuuden iskuryhmään

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 30.1.2023
Henkilö näppäilee itsepalvelupäätettä ja kaksi muuta seuraa taustalla.

Hae mukaan tekemään saavutettavuusiskuja!

Haluatko vaikuttaa, testata ja kertoa mielipiteitä sähköisistä palveluista? Tule tekemään saavutettavuusiskuja! Hae mukaan Selkeästi meille -hankkeen saavutettavuuden iskuryhmään.

Selkeästi meille -hanke hakee iskuryhmäläisiä vaikuttamaan erilaisiin sähköisiin palveluihin. Sähköisiä palveluja ovat esimerkiksi puhelimissa olevat sovellukset ja erilaiset itsepalvelupäätteet.

Itsepalvelupäätteitä tai -automaatteja ovat esimerkiksi

  • pikaravintolan tilauslaite
  • kirjaston lainausautomaatti
  • joukkoliikenteen lippuautomaatti.

Iskuryhmissä tutkitaan sovelluksia ja automaatteja ja annetaan niistä palautetta. Toivomme sinulta halua vaikuttaa erilaisiin sähköisiin palveluihin. Lisäksi on hyvä, että osaat käyttää älypuhelinta tai tietokonetta ja käytät nettiä. Ota mukaan oma puhelin tai tabletti, jolla voit tutkia sovelluksia. Viimeisellä kerralla arvioidaan ja juhlitaan ryhmän vaikuttamistyötä. Saat todistuksen ja lahjan iskuryhmään osallistumisesta. Iskuryhmä on suunnattu ihmisille, joilla on kehitysvamma tai muu erityisen tuen tarve.

Kokoontumiset

Iskuryhmiä järjestetään Helsingissä keväällä ja syksyllä 2023. Kevään ensimmäinen iskuryhmä kokoontuu neljä kertaa 3 tuntia ajan. Iskuryhmä järjestetään Kehitysvammatuki 57 ry:n Ystävätuvalla Helsingin Kalliossa. Osoite on Läntinen Brahenkatu 2, 4. kerros. Toinen tapaamiskerta sovitaan ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla menemme testaamaan itsepalveluautomaattia.

Kokoontumisajankohdat:

  1. kerta maanantaina 27.2. kello 15–18
  2. kerta maanantaina 6.3. kello 15–18
  3. kerta maanantaina 13.3. kello 15–18
  4. kerta maanantaina 20.3. kello 15–18

Varmista, että pääset kaikille kerroille.
Voit osallistua iskuryhmään läheisesi, avustajan tai tukihenkilön kanssa.

Saavutettavuuden iskuryhmä on Selkeästi meille -hankkeen toimintaa!

Saavutettavuuden iskuryhmän järjestää Selkeästi meille -hanke. Hankkeessa edistetään sitä, että kaikkien olisi helppo käyttää sähköisiä palveluita ja laitteita. Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry ja Kehitysvammaliitto yhteinen valtakunnallinen hanke. Hanke toimii vuosina 2020-2023.

Lue lisää Selkeästi meille -hankkeen saavutettavuuden iskuryhmistä tästä linkistä.

Kysy lisää iskuryhmän toiminnasta

Lue myös nämä

Takaisin ylös