Siirry suoraan sisältöön

Ehdota itsepalvelupäätettä tai sovellusta testattavaksi

  • Tiedotteet
  • Julkaistu: 31.1.2023
Henkilö näppäilee itsepalvelupäätettä.

Selkeästi meille -hanke järjestää saavutettavuuden iskuryhmiä. Iskuryhmän osallistujat tekevät saavutettavuusiskuja eli testaavat ja antavat palautetta erilaisista sovelluksista ja itsepalvelupäätteistä, kuten maksupäätteet, pankki- ja lippuautomaatit. Iskuryhmän osallistujat hyötyvät kognitiivisesta saavutettavuudesta eli helppokäyttöisyydestä ja ymmärrettävyydestä.

Haemme mukaan organisaatioita, jotka haluavat kehittää oman palvelunsa helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä. Organisaatiolla on mahdollisuus päästä seuraamaan oman itsepalvelupäätteen tai sovelluksen testaamista ja saada suoraa palautetta siitä, mitkä asiat toimivat ja mitkä mahdollisesti hankaloittavat oman palvelun käyttöä.

Testauksissa tutkitaan sovellusten ja itsepalvelupäätteiden helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä eli kognitiivista saavutettavuutta. Selkeästi meille -hanke on kolmen vuoden ajan kehittänyt kognitiivisen saavutettavuuden arviointikriteeristöä ja iskuryhmien testauksissa tästä työstä kertynyttä kokemusta käytetään hyväksi.

Ehdota palvelusi tai laitteesi testattavaksi

Nyt sinulla on mahdollisuus ehdottaa oma sovellus tai itsepalvelupääte iskuryhmän testattavaksi. Iskuryhmän osallistujat valitsevat niistä heille tärkeän palvelun tai päätteen, testaavat sitä ja antavat siitä palautetta. Voit myös osallistua mukaan seuraamaan testausta.

Testauksia tehdään keväällä ja syksyllä vuoden 2023 aikana. Osallistuva organisaatio saa ilmaisen testauksen ja palautetta oman palvelun helppokäyttöisyydestä ja ymmärrettävyydestä. Selkeästi meille -hanke toivoo organisaatiolta halua olla mukana testauksessa kohtaamassa iskuryhmäläisiä.

Osallistuminen on ilmainen organisaatiolle. Testaus voidaan järjestää pääkaupunkiseudulla paikassa, johon on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä. Testaustila tulee olla myös esteetön.

Selkeästi meille -hanke

Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteishanke. Hanke toimii vuosina 2020-2023. Hanke tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä sähköisten palvelujen ja itsepalvelupäätteiden kognitiivista saavutettavuutta eli helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä.

Lue lisää hankkeesta. (www.selkeästimeille.fi)

Linkki hankkeen tietosuojaselosteeseen (www.selkeästimeille.fi)

Kysy lisää

Lue myös nämä

Takaisin ylös