Siirry suoraan sisältöön

Haku arviointiin

Tällä sivulla voit lukea, miten organisaatioit voivat hakea mukaan Selkeästi meille -arviointiin. Hanke arvioi erilaisia verkkopalveluita vuoden 2022 loppuun asti.

Haku kevään 2022 arviointeihin on auennut!

Kevään 2022 aikana Selkeästi meille -hanke arvioi neljä verkkopalvelua. Viimeinen hakuaika on 8.5.2022.

Selkeästi meille -arviointeihin mukaan voivat hakea organisaatiot, jotka haluavat parantaa verkkopalvelunsa kognitiivista saavutettavuutta. Prosessiin kuuluu testauksen ja arvioinnin lisäksi alku- ja lopputapaaminen. Tapaamiset voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai kasvotusten tilanteesta riippuen. Arviointi on maksuton.

Kevään hakuaikataulu on seuraava:

  • Tammi-helmikuu, hae 2.1. mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 5.1.
  • Helmi-maaliskuu, hae 13.2. mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 17.2.
  • Huhti-toukokuu, hae 27.3. mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 31.3.
  • Touko-kesäkuu, hae 8.5. mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 12.5.

Hakulomakkeeseen pääset tästä (linkki vie Webropol -palveluun)

Mitä mukaan valitulta odotetaan?

Mukaan valituilta organisaatioilta odotetaan, että se voi sitoutua testausprosessin alkutapaamiseen ja lopputapaamiseen, jotka vievät yhteensä noin kaksi tuntia. Näiden lisäksi mukaan valitut täyttävät alkukyselyn ja palautekyselyn. Tavoitteena on myös, että organisaatio on halukas tekemään verkkopalveluunsa parannuksia mahdollisuuksien mukaan, kun hanke on antanut suosituksensa.

Miten arviointikohteet valitaan?

Valinnat tehdään niin, että 80 prosenttia hankkeen aikana arvioitavista palveluista on sellaisia, joita saavutettavuuslaki eli laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta koskee. Valinnoissa pyritään myös siihen, että hankkeen aikana arvioidaan monenlaisten eri tahojen verkkopalveluita.

Arviointiin voi hakea uudelleen

Hanke valitsee kerran kuukaudessa verkkopalvelun, jonka se arvioi. Jos organisaatiota ei onnista syksyn haussa, se voi hakea mukaan uudelleen kevätkaudella. Keväällä 2022 hanke arvioi jälleen viisi verkkopalvelua.

Kysy lisää arviointiin hakemisesta

Takaisin ylös