Siirry suoraan sisältöön

Haku arviointiin

Tällä sivulla voit lukea, miten organisaatioit voivat hakea mukaan Selkeästi meille -arviointiin. Hanke arvioi erilaisia verkkopalveluita vuoden 2022 loppuun asti.

Haku syksyn arviointeihin on nyt auki

Hanke arvioi syksyn 2021 aikana neljä verkkopalvelua. Haku on auki 21.11. asti.

Mukaan voivat hakea organisaatiot, jotka haluavat parantaa verkkopalvelunsa kognitiivista saavutettavuutta

Prosessiin kuuluu testauksen ja arvioinnin lisäksi alku- ja lopputapaaminen. Tapaamiset voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai kasvotusten tilanteesta riippuen. Arviointi on maksuton.

Hakuaika loppuvuoden 2021 arviointeihin on seuraava:

  • lokakuu-marraskuu, hae 17.10 mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 21.10.
  • marraskuu-joulukuu, hae 21.11. mennessä. Ilmoitamme valitulle viimeistään 25.11.

Hakulomakkeeseen pääset tästä (linkki vie pois tältä sivulta).

Mitä mukaan valitulta odotetaan?

Mukaan valituilta organisaatioilta odotetaan, että se voi sitoutua testausprosessin alkutapaamiseen ja lopputapaamiseen, jotka vievät yhteensä noin kaksi tuntia. Näiden lisäksi mukaan valitut täyttävät alkukyselyn ja palautekyselyn. Tavoitteena on myös, että organisaatio on halukas tekemään verkkopalveluunsa parannuksia mahdollisuuksien mukaan, kun hanke on antanut suosituksensa.

Miten arviointikohteet valitaan?

Valinnat tehdään niin, että 80 prosenttia hankkeen aikana arvioitavista palveluista on sellaisia, joita saavutettavuuslaki eli laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta koskee. Valinnoissa pyritään myös siihen, että hankkeen aikana arvioidaan monenlaisten eri tahojen verkkopalveluita.

Arviointiin voi hakea uudelleen

Hanke valitsee kerran kuukaudessa verkkopalvelun, jonka se arvioi. Jos organisaatiota ei onnista syksyn haussa, se voi hakea mukaan uudelleen kevätkaudella. Keväällä 2022 hanke arvioi jälleen viisi verkkopalvelua.

Kysy lisää arviointiin hakemisesta

Takaisin ylös