Siirry suoraan sisältöön

Haku arviointiin

Tällä sivulla voit lukea, miten organisaatiot voivat hakea mukaan Selkeästi meille -arviointiin. Hanke arvioi erilaisia verkkopalveluita vuoden 2022 loppuun asti.

Haku syksyn 2022 arviointeihin on auennut!

Syksyn 2022 aikana Selkeästi meille -hanke arvioi kaksi verkkopalvelua.

Selkeästi meille -arviointeihin mukaan voivat hakea organisaatiot, jotka haluavat parantaa verkkopalvelunsa kognitiivista saavutettavuutta. Prosessiin kuuluu testauksen ja arvioinnin lisäksi alku- ja lopputapaaminen. Tapaamiset voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai kasvotusten tilanteesta riippuen. Arviointi on maksuton.

Syksyn hakuaikataulu on seuraava:

  • elo-syyskuu, hae viimeistään 7.8. Ilmoitamme valitulle viimeistään 11.8.
  • syys-lokakuu, hae viimeistään 18.9. Ilmoitamme valitulle viimeistään 22.9.

Hakulomakkeeseen pääset tästä (linkki vie Webropol-palveluun ja aukeaa toiseen välilehteen). Lähetämme kaikille hakijoille syykuun lopussa tiedon siitä, kuinka syksyn haussa kävi.

Mitä mukaan valitulta odotetaan?

Mukaan valitulta organisaatiolta odotetaan, että se voi sitoutua testausprosessin alkutapaamiseen ja lopputapaamiseen, jotka vievät yhteensä noin kaksi tuntia. Näiden lisäksi mukaan valitut täyttävät alkukyselyn ja palautekyselyn. Tavoitteena on myös, että organisaatio on halukas tekemään verkkopalveluunsa parannuksia mahdollisuuksien mukaan, kun hanke on antanut suosituksensa.

Miten arviointikohteet valitaan?

Valinnat tehdään niin, että 80 prosenttia hankkeen aikana arvioitavista palveluista on sellaisia, joita digipalvelulaki eli laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta koskee. Valinnoissa pyritään myös siihen, että hankkeen aikana arvioidaan monenlaisten eri tahojen verkkopalveluita. Lue lisää arvioinnista tästä linkistä.

Kysy lisää arviointiin hakemisesta

Takaisin ylös