Siirry suoraan sisältöön

Tule mukaan vaikuttamaan

Tältä sivulta saat tietoa, miten voit vaikuttaa nettisivuihin. Sivulla myös kerrotaan, miten voit tulla mukaan vaikuttamaan verkkosivuihin Selkeästi meille -hankkeessa.

Kuka tahansa voi antaa palautetta itselleen tärkeistä nettisivuista. On tärkeää antaa palautetta nettisivuista, jos esimerkiksi

  • nettisivut eivät toimi kunnolla
  • nettisivulta on vaikea löytää tietoa
  • nettisivulla olevaa tietoa on vaikea ymmärtää.

Voit antaa palautetta nettisivujen tekijöille palautelomakkeella. Jos palautelomaketta ei sivulla ole, voit lähettää sähköpostia.

Nettisivujen pitää olla riittävän helppoja ja ymmärrettäviä, jotta kuka tahansa niitä voi käyttää. Selkeästi meille -hanke suosittelee antamaan rohkeasti palautetta verkkopalveluiden tekijöille, jos niitä on hankala käyttää tai ymmärtää.

Osallistu käyttäjätestaukseen

Yksi tapa vaikuttaa nettisivuihin on osallistua käyttäjätestaukseen. Käyttäjätestaus on tilanne, jossa netin käyttäjä testaa nettisivua ja antaa samalla palautetta siitä, mikä nettisivulla on vaikeaa. Selkeästi meille -hanke järjestää käyttäjätestauksia.

Selkeästi meille -hanke on järjestänyt käyttäjätestauksia muun muassa

  • Korkeasaaren nettisivuille
  • OP-pankin netiisivuille
  • Helsingin seudun liikenteen HSL:n nettisivuillle.

Haluaisitko sinä osallistua käyttäjätestaukseen?

Voit osallistua käyttäjätestaukseen netissä esimerkiksi Teamsin välityksellä tai Kehitysvammatuki 57 ry:n toimistolla Helsingissä.

Selkeästi meille -hanke maksaa käyttäjätestaukseen osallistumisesta palkkion.

Mitä käyttäjätestauksessa tapahtuu?

Käyttäjätestauksessa sinä saat erilaisia tehtäviä, joita teet testattavalla nettisivulla. Tehtävä voi olla esimerkiksi:

  • Etsi Korkeasaaren sivulta saapumisohjeet.
  • Etsi pankin sivulta pankkikonttorin osoite.
  • Etsi bussilipun hinta.

Testauksessa sinua tukee hankkeen työntekijä.

Käyttäjätestauksessa selviää, onko asiat esitetty nettisivuilla niin, että sinun on helppo ne nettisivulta löytää ja niitä ymmärtää. Käyttäjätestauksessa ei siis testata sinua, vaan nettisivua. Hankkeen työntekijä seuraa sinun toimintaasi nettisivulla eli havainnoi. Testauksessa te keskustelette yhdessä siitä, miksi asiat tuntuivat helpoilta tai vaikeilta.

Testauksen havainnot lähetetään nettisivujen tekijöille. Nettisivun tekijät eivät saa tietää, kuka palautetta on antanut, joten voit antaa palautetta turvallisin mielin.

Näin pääset mukaan käyttäjätestauksiin

Voit liittyä hankkeen Facebook-ryhmään. Siellä kerrotaan käyttäjätestauksista, joita hankkeessa kutsutaan käyttäjätestauspajoiksi. Pääset Selkeästi meille -hankkeen käyttäjätestauspajat -ryhmään tästä linkistä. Linkki vie pois tältä sivustolta.

Jos et käytä Facebookia, voit lähettää sähköpostia hankepäällikkö Satu Timperille. Hänen sähköpostiosoite on satu.timperi@kvtuki57.fi.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

Vaikuttajaryhmä

Vaikuttajaryhmässä kehitetään digitaalisia palveluita yhdessä hankkeen työntekijöiden ja Digi- ja väestötietoviraston asiantuntijoiden kanssa. Vaikuttajaryhmä kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai kello 15–17 Digi- ja väestötietovirastolla Helsingin Sörnäisissä.

Lue tiedote vaikuttajaryhmästä selkeästimeille.fi-sivulta tästä linkistä.

Kysy lisää käyttäjätestauksista ja vaikuttajaryhmästä

Juttuja vaikuttamisesta

Takaisin ylös