Siirry suoraan sisältöön

Haku iskuryhmään

Tällä sivulta saat tietoa, miten ja milloin Me Itse -ryhmät voivat hakea mukaan iskuryhmään. Hankkeen viimeisenä vuotena 2022 järjestetään kolme saavutettavuuden iskuryhmää Me Itse -ryhmille.

Selkeästi meille -hankkeen saavutettavuuden iskuryhmät vaikuttavat nettisivuihin! Iskuryhmään osallistujat vaikuttavat siihen, että nettisivut ovat helpompia ymmärtää ja käyttää. Jos iskuryhmä kokee, että joku nettisivu on liian vaikea käyttää tai ymmärtää, niin iskuryhmä tuo asian esille. Iskuryhmä voi antaa esimerkiksi palautetta nettisivujen tekijöille. Iskuryhmä valitsee, mihin nettisivuihin ryhmä haluaa vaikuttaa. Kun nettisivu on helppokäyttöinen niin sitä voi käyttää ilman toisen ihmisen tukea.

Iskuryhmät ovat jo vaikuttaneet esimerkiksi pankin, kirjaston ja sairaalan sivuihin. Iskuryhmät vaikuttavat siihen, että muidenkin ihmisten on helpompi käyttää nettiä.  Iskuryhmään osallistujia tukevat hankkeen työntekijät ja ryhmän taustatukihenkilöt.

Me Itse -ryhmät, tulkaa mukaan vaikuttamaan!

Saavutettavuuden iskuryhmien kokoontumiset ja hakeminen

Iskuryhmät kokoontuvat 6–8 kertaa. Iskuryhmän työpajat järjestetään niin, että ensimmäinen ja viimeinen työpajakerta on paikan päällä ja muut kokoontumiset ovat verkossa. Työpajojen ajankohdat ovat sovittavissa ryhmän kanssa. Voitte valita, haluatteko aloittaa työpajan marraskuussa vai joulukuussa. Tavoitteena on, että työpajoja järjestetään 1-4 kertaa kuukaudessa. Toivomme, että osallistujat ovat käyttäneet nettiä ennen työpajaan osallistumista. Toivomme, että he haluavat vaikuttaa siihen, että nettiä on helpompi käyttää.

Taustatukihenkilön rooli iskuryhmän toiminnassa

Taustatukihenkilön rooli on tärkeä iskuryhmän toiminnassa. Taustatukihenkilö mahdollistaa iskuryhmään osallistuvien toiminnan. Iskuryhmä oppii, miten nettisivuihin voi vaikuttaa ja toivomuksena on, että ryhmä jatkaisi vaikuttamista myös iskuryhmän jälkeen. Taustatukihenkilö pitää yhteyttä ryhmäläisiin ja hankkeen työntekijöihin. Lisäksi hän täyttää kyselyn ryhmän aiemmasta vaikuttamisesta sekä loppukyselyn iskuryhmän päätyttyä.

Kevään 2022 iskuryhmiin haetaan kahta Me Itse -ryhmää

Ensi kevään iskuryhmiin haku käynnistyy vuoden 2022 alussa. Kerromme siitä pian tällä sivulla.

Turun Vilkut suosittelevat iskuryhmää!

Katso video Turun Vilkkujen Me Itse -ryhmä suosittelee iskuryhmään osallistumista muillekin ryhmille. Turun Vilkkujen iskuryhmä teki iskun paikallisen joukkoliikenteen Fölin sivuihin.

Kysy lisää iskuryhmään hakemisesta

Ajankohtaista iskuryhmään hakemisesta

Takaisin ylös