Siirry suoraan sisältöön

Iskuryhmät ja vaikuttaminen

Saavutettavuuden iskuryhmät vaikuttavat nettisivujen ja mobiilisovellusten kognitiiviseen saavutettavuuteen. Tässä osiossa voit lukea saavutettavuuden iskuryhmistä ja miten ja mihin nettisivuihin iskuryhmät ovat vaikuttaneet. Sivustolla julkaistaan saavutettavuuden iskuryhmän toimintamalli vuoden 2022 loppupuolella, jota voi hyödyntää kansalaisvaikuttamiseen tähtäävissä ryhmissä ja erityisopetuksessa. Osiota kehitetään ja päivitetään vuoteen 2022 asti.

Selkeästi meille -hankkeessa järjestetään saavutettavuuden iskuryhmiä. Saavutettavuuden iskuryhmät vaikuttavat kansalaisvaikuttamisen keinoin verkkopalveluiden kognitiiviseen saavutettavuuteen.

Saavutettavuuden iskuryhmän osallistujat tulevat Selkeästi meille -hankkeen yhteystyökumppaneiden kautta. Saavutettavuuden iskuryhmiin osallistuvat hankkeen aikana

  • valtakunnallisen kehitysvammaisten ihmisten Me Itse ry:n jäseniä
  • Ammattiopisto Liven TELMA- ja VALMA-opiskelijoita
  • Kehitysvammatuki 57 ry:n toimijoita.

Saavutettavuuden iskuryhmissä osallistujat vaikuttavat siihen, että nettisivuista tulee helpompia käyttää ja ymmärtää. Jos iskuryhmän osallistujien tarvitsemaa tietoa on vaikea ymmärtää, iskuryhmä nostaa vaikeudet ja epäkohdat esille.

Iskuryhmät ovat vaikuttaneet esimerkiksi pankin, kirjaston ja sairaalan sivuihin. Iskuryhmät vaikuttavat siihen, että muidenkin ihmisten on helpompi käyttää nettiä. Osa iskuryhmän kohteista on myös hakenut hankkeen tekemään kognitiivisen saavutettavuuden arviointiin.

Saavutettavuuden iskuryhmätoiminnan toimintamalli

Sivustolle päivitetään vuoden 2022 loppupuolella saavutettavuuden iskuryhmätoiminnan toimintamalli. Saavutettavuuden iskuryhmän toimintamallia voi hyödyntää jatkossa esimerkiksi kansalaisvaikuttamiseen tähtäävissä ryhmissä ja erityisopetuksessa.

Yhteistyökumppanit

Iskuryhmiä järjestetään yhteistyössä Kehitysvammatuki 57 ry:n toimijoiden, valtakunnallisen kehitysvammaisten ihmisten järjestö Me Itse ry:n ja Ammattiopisto Liven  kanssa. Alle on listattu linkit yhteistyökumppaneiden verkkosivuille. Linkit vievät pois sivustolta.

Valtakunnallinen kehitysvammaisten ihmisten järjestö Me Itse ry.

Ammattiopisto Live

Kehitysvammatuki 57 ry:n toimijat

Kysy lisää aiheesta

Takaisin ylös