Siirry suoraan sisältöön

Vaikuttaminen ja iskuryhmät

Tästä osiosta löydät tietoa siitä, miten voit vaikuttaa nettisivuihin. Osiossa on myös tietoa saavutettavuuden iskuryhmistä. Iskuryhmät ovat työpajoja, joissa ryhmäläiset vaikuttavat nettisivuihin. Iskuryhmien osallistujat tulevat Me Itse -ryhmistä ympäri Suomea, Ammattiopisto Liven erityisopiskelijoista ja Kehitysvammatuki 57 ry:n toimijoista.

Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että nettipalveluista tehdään meille helpompia käyttää. Jos koet nettisivulla jotain vaikeaa, anna siitä palautetta nettisivun tekijöille. Usein nettisivuilla on lomake, jolla voit antaa palautetta.

Voit myös osallistua Selkeästi meille -hankkeen järjestämään toimintaan. Hanke järjestää käyttäjätestauspajoja, joissa testataan nettisivuja ja mobiilisovelluksia.

Käyttäjätestauspajat

Hanke järjestää käyttäjätestauspajoja, joissa testataan nettisivuja ja mobiilisovelluksia. Käyttäjätestauksia järjestetään joko netissä esimerkiksi Teamsin välityksellä tai Kehitysvammatuki 57 ry:n toimistolla Helsingissä. Selkeästi meille -hanke maksaa käyttäjätestaukseen osallistumisesta palkkion.

Tutustu käyttäjätestauspajoihin Tule mukaan vaikuttamaan -sivulta. Pääset sinne tästä linkistä.

Iskuryhmät

Selkeästi meille -hankkeessa järjestetään saavutettavuuden iskuryhmiä. Saavutettavuuden iskuryhmät vaikuttavat siihen, että nettipalveluista tulee helpompia käyttää ja ymmärtää.

Saavutettavuuden iskuryhmän osallistujat tulevat Selkeästi meille -hankkeen yhteystyökumppaneiden kautta. Saavutettavuuden iskuryhmiin osallistuvat hankkeen aikana

  • valtakunnallisen kehitysvammaisten ihmisten Me Itse ry:n jäseniä
  • Ammattiopisto Liven TELMA- ja VALMA-opiskelijoita
  • Kehitysvammatuki 57 ry:n toimijoita.

Tutustu lisää iskuryhmän toimintaan Tietoa iskuryhmästä -sivulta. Pääset sinne tästä linkistä.

Kysy lisää aiheesta

Takaisin ylös